Diari del bloc

DIARI 1

Fins ara hem hagut de fer la tria del tema i la pregunta que seria la portada del nostre bloc.

Pel que fa a la tria del tema, vam tenir bastantes dificultats, ja que no sabíem quin tema triar per dur a terme el nostre bloc. Així que com que no ho teníem del tot clar, cada membre del grup va fer diverses aportacions sobre temes que li agrades, com si fessin una pluja d'idees. Un cop feta la pluja d'idees, vam descartar alguns temes quedant-nos només amb un parell. Vam intentar pensar una pregunta que ens servís de títol pels dos temes que teníem. Finalment com que no ens decidíem, vam demanar opinió al mestre i ell ens va ajudar a definir el nostre tema. Finalment, tenim un dels dos temes que havien quedat finalistes, que era treballar la ciutat de Girona, és a dir, com havia evolucionat al llarg dels anys, i com s'havia expandit. 

Alhora de crear el bloc, vam tenir varies dificultats ja que era la primera vegada que totes tres l’havíem utilitzat. Així que a base d'explorar i remenar, hem anat esbrinant diferents coses i el seu funcionament. 
Ara que ja tenim una mica l'estructura del bloc, toca fer les diverses entrades per anar creant la nostra unitat didàctica. Per tant, ens caldrà cercar informació per plasmar-la en el nostre bloc i dur a terme les diferents activitats. 

Cal destacar, que hem tingut certes dificultats per crear l'estructura, tot i aixó, estem motivades per seguir endevant amb aquest projecte. 


DIARI 2

Un cop hem dissenyat el nostre bloc, ara toca posar-se ha afegir els continguts. Al no estar gaire familiaritzades amb la creació d'un blog, ens costa trobar amb facilitat com i on fer-ho perquè ens surti com desitgem. Però un cop hem fet varies entrades aquest problema va desapareixent.

Pel que fa a la preparació de les activitats és una feina que requereix el seu temps, ja que hem de pensar amb molta precisió les activitats exactes que volem fer per la nostra unitat i que no es desviïn del tema principal.
A parir d'ara, haurem de preparar, crear i dissenyar les activitats d'idees prèvies, de construcció del coneixement i de síntesi.

Així doncs, ara ens queda la part més difícil i densa del bloc; el disseny de les activitats i el dossier del mestre.


DIARI 3

L'objectiu d'avui es crear, dissenyar i preparar les activitats del nostre blog. Per això, hem començat a fer una pluja d'idees per tal de poder escollir les activitats més adequades pel nostre tema.

Així, un cop feta aquesta pluja d'idees hem començat a redactar les activitats. El guió que hem seguit per redactar-les és el següent: objectius, continguts clau, competències, material, desenvolupament i criteris d'avaluació.

Com que durant aquesta estona no hem pogut acabar de redactar-les totes, ens les hem repartit per acabar-les per la següent reunió.

DIARI 4


Avui l'hem dedicat en continuar de concretar les activitats. En el dia anterior i gràcies a les pluges d'idees vam aconseguir obtenir un primer esborrany de les activitats.
Un cop vam marxar a casa i en els dies següents cadascuna va elaborar la seva idea obre les activitats.
Al trobar-nos avui, ha arribat el moment de posar en comú les idees, a partir d'explicar-nos les idees entre nosaltres hem pogut comparar i contrastar allò que ens agradava de cadascuna i allò que no. Així doncs, després de que les quatre donéssim el nostre punt de vista, hem escollit els aspectes positius, aprofitables i interessants de cadascuna i hem creat les activitats finals. Cal dir, que de forma individual no havíem concretat els objectius, però a mesura que anàvem decidint les activitats definitives els objectius sorgien de forma fluida i natural, i el més important de la participació i amb l'acord de totes.


Aquest procés ha estat enriquidor, ja que al posar-ho en comú, hem sigut capaces de veure els diferents punts de vista, hem ajuntat diverses idees per a crear una proposta d'activitats comuna.


Així doncs, gràcies a aquesta posada en comú ja tenim les activitats més o menys concretades i caldrà començar a programar-les, a pensar els continguts que hi haurà d'haver en el dossier del mestre i sobretot acabar de concretar els objectius que es pretenen aconseguir amb la realització d'aquestes activitats.
  
A partir d'ara ja ens tocarà planificar aquestes activitats i anar avançant amb els altres aspectes del blog, com per exemple el dossier del mestre.


DIARI 5


Durant aquesta quedada ja hem començat a desenvolupar les activitats i el dossier del mestre. Bàsicament, hem fet cerca  i tria d'informació per al dossier i hem anat concretant les activitats, amb els processos a seguir, els materials que es necessitarien, els continguts curriculars que s'hi desenvoluparan

Avui ens ha servit per a especificar més les activitats amb tots els components que aquestes necessiten, aconseguint així avançar. Ara tocarà repartir la feina per tal d'acabar de cercar informació i de redactar les diferents activitats, així la propera quedada ja serà l’última i consistirà en la part més estètica del blog.



DIARI 6


En aquesta quedada, la última ja, hem col·locat les diferents parts en el blog i hem tingut en compte la part més estética per tal de posar punt i final.
Per altra banda,hem revisat, rellegit i repassat els apartats per tal de donar-los per bons.
Alhora, al fer aquesta última part hem parlat sobre el procés i hem arribat a la conclusió que aquesta activitat del blog ens ha permet conèxier el funcionament d'aquesta plataforma i arribar a sentir-nos-hi cada vegada més cómodes. Així doncs, les quatres veiem que aquesta eina ens pot ser útil en futur, ja sigui per treballar les ciencies socials, en altres assignatures o en les nostres vides personals. Per tant,  valorem aquesta activitat postiviament.


4 comentarios:

  1. El títol està problematitzat, es formula en forma de pregunta i planteja un problema a resoldre.

    L’estructura del bloc és clara, ordenada i visual. Les pàgines fixes estan ben posades i són fàcils de localitzar però falten algunes com: "Organització dels continguts" i "Timeline". S’hi pot observar i identificar clarament el títol, els vostres noms i la llista de blocs dels companys.

    Heu afegit la presentació però falta la primera entrada del diari del bloc explicant el procés que heu anat seguint en l’elaboració del bloc i les dificultats i problemes que han sorgit durant aquest procés. El text s’entenen bé i no hi ha faltes gramaticals ni ortogràfiques.

    El tema és molt interessant, bona feina!! ;)

    ResponderEliminar
  2. PRIMERA COAVALUACIÓ DEL BLOC:
    Pel que fa al títol del bloc el trobem correcte perquè per una banda està problematitzat, i per altra banda, aquesta pregunta planteja un problema a resoldre.
    Les pestanyes que separen les pàgines també són correctes perquè estan totes i alhora estan ben ordenades.
    L’explicació que feu del diari està correcte, però potser hauríeu de separar-lo amb diferents entrades, ja que segurament els problemes no els vau tenir tots el mateix dia i parleu de diferents situacions. Tot i així repetim que el contingut és correcte i està ben explicat.
    El llistat de blocs està complert, estan els 12 de la classe, però hi ha dos que no està l’enllaç ben posat: la vida als camps de concentració i castell sant iscle (si us fixeu no surt el mateix enllaç que als altres i a l’entrar posa que el bloc s’ha eliminat).
    Pel que fa als aspectes formals creiem que el bloc està ben fet. Les lletres i el bloc en general és clar i està ben organitzat. No hem trobat faltes gramaticals ni ortogràfiques. Com última cosa dir-vos que l’idioma del bloc no és en català (les vostres entrades sí, però la data i els apartats estan en castellà).
    En general ens ha semblat molt encertat el bloc, tot i així us hem d’avaluar com diu a la pauta i per això us hem destacat alguna coseta, no patiu que fer un bloc no és fàcil i més si no n’heu fet mai. Poc a poc anireu trobant tot els detalls per acabar-lo de perfeccionar! El tema ens ha agradat i creiem que està molt contextualitzat. Bona feina!!


    Avaluació feta per: Èrica Atienza, Mònica Bosch, Mireia Farrés, Paula Iglesies i Maria Luco

    ResponderEliminar
  3. En primer lloc, creiem que heu presentat el tema correctament, plantejant-lo com una qüestió a resoldre que requereix documentar-se i investigar.

    Pel que fa a la llista de blocs, està completa però no està ordenada correctament. Us recordem que cal seguir l’ordre que vam acordar a classe. No us preocupeu, a nosaltres també ens va passar el mateix però ho vam poder solucionar!

    Pel que fa al format, trobem que està ben estructurat i que conté tots els apartats que ha de tenir. Es veu clarament on podem trobar cada cosa! No obstant això, creiem que quedaria millor estèticament si no hi hagués tants tipus de lletra diferents.

    La presentació del bloc és correcta. Exposeu quin és el vostre objecte d’estudi, tot i que ens agradaria saber amb més detall en quin o en quins aspectes de la ciutat de Girona us centrareu (edificis, places, botigues, etc.). Un altre petit consell que us donem és que expliciteu que els guionets que apareixen en aquest apartat són els objectius concrets que voleu que els alumnes assoleixin (apareix més amunt, però donat que abans d’escriure’ls heu fet una petita introducció, no acaba de quedar clar). També hem detectat un petit error gramatical: ens sembla que “tindre” no és correcte; haurieu de dir “tenir”.

    Finalment, ens sembla que esteu fent un molt bon diari. Parleu de les dificultats i problemes que us han anat sorgint i, el més important, de com els heu resolt. Bona feina, noies!

    ResponderEliminar
  4. Bon dia,
    Primerament, pensem que heu formulat la pregunta tal i com s'havia demanat, problematitzada i interessant pels alumnes.
    Heu incorporat correctament totes les pestanyes que havia de contenir el bloc.

    La presentació que heu realitzat és clara i directa, ja que us plantejeu una sèrie de preguntes molt específiques.

    Pel que fa a la llista de blocs està completa i ordenada tal i com indica la llista que vam realitzar a classe.

    Pensem que l'estètica i el disseny que heu escollit és molt formal, i podria ser una mica més alegre. Es podria incorporar alguna fotografia de Girona.
    Per acabar,ens agradaria dir-vos que sempre es pot millorar però que aneu per bon camí.
    En resum, pensem que heu fet un bon bloc, ja que està ben organitzat i sense faltes ortogràfiques ni gramaticals.

    Bona feina!!

    ResponderEliminar